Bijeenkomst 23 januari 2020

Leona Aarsen - Professioneel begeleiden bij stress en burn-out.

Burn out en Stress blijkbaar een thema waar veel coaches iets mee hebben, de zaal is nog nooit zo gevuld geweest.  Uiteraard ben ik hier om me als coach verder te verdiepen in dit onderwerp maar ik ben er ook voor mezelf. Ook ik ben niet altijd gebalanceerd in mijn stressniveau.
Leona begint laagdrempelig:

  • Wat is stress: reactie op een prikkel die spanning veroorzaakt.
  • Wat is burn out: langdurige stress (reële of ingebeelde).

Dit is de basis die we allemaal al kennen, maar langzaam maar zeker trekt Leona ons de diepte in. Onderzoeksresultaten, statistieken, psychologen, psychiaters en ziektebeelden dwarrelen over ons neer. Wat heeft deze spreekster een kennis in huis en wat kan ze dat goed verwerken en onderbouwen in haar presentatie.
Daar hou ik van, de combinatie van luisterende coach met onderbouwde kennis. Want iedereen kan zich coach noemen maar niet iedereen is een coach.
Leona herhaalt een paar keer: "Houd je vak up to date; blijf leren en ontwikkelen; het is je verantwoordelijkheid naar je klanten toe."
Bij die uitspraak sluit ik me graag aan en dat is één van de redenen dat lid zijn van de VCC voor mij van toegevoegde waarde is.

Het is mijn verantwoordelijkheid naar mijn klant toe.

Danielle Stemmer

De presentatie en nog veel meer informatie van Leona vind je (als lid en na inloggen) onder presentaties.
Ook de grote versie van het prachtige getekende verslag door Miranda Sloots dat hierboven staat is onderdeel van dat pakket.