Bijeenkomst 25 januari 2019

Luisterend het Nieuwe Jaar in

Terugblik op de bijeenkomst met Harry van de Pol door Herman J. Baars

Welkom geheten en gevoeld het nieuwe jaar in.

De bijzondere Nieuwjaarsbijeenkomst:  met Harry van de Pol “Luisterend het Nieuwe Jaar in” leverde mij een reeks van mooie (vooral ook leer)ervaringen. Het was mijn eerste VCC bijeenkomst al ben ik al wel een paar jaar lid. Op Ton Veldhuizen na voor mij alleen maar nieuwe gezichten. Voorzitter Sietze Ketelaar heette mij warm welkom, waarbij ook anderen mij hielpen me snel thuis te voelen. Het gebed ,de organisatorische en ook wat zakelijke punten maakten duidelijk dat ik in een bijeenkomst was geland van een vereniging, waarin in verbinding met de Heer constructief en met veel enthousiasme wordt gewerkt aan het versterken van het zo mooie coachingsvak. De vanuit passie geleverde inzet van de leiding en deelnemers van de bijeenkomst maakten ook duidelijk hoe geïnspireerd we kunnen worden door het Woord en hoe dat in ons werk houvast kan geven. Wat natuurlijk heel mooi aansluit bij het Jaarthema van de VCC: “geworteld het Nieuwe Jaar in”.
Harry van de Pol maakte verbinding met de inhoud van een eerdere bijeenkomst en legde daarmee de basis voor de essentie van het doel van luisteren: erkenning geven door te horen, te voelen, te begrijpen en te aanvaarden. Na mooie voorbeelden kregen we de gelegenheid te oefenen met luisteren zonder vragen en het expliciteren van beleefde dan wel gevoelde emoties, zoals daar met een tooltje werden gevisualiseerd: schaamte, verdriet, angst, walging, boosheid, blijheid en verbazing.
In pauze wensten we elkaar met een glaasje in de hand een gezegend nieuwjaar toe, waarin we diep zullen wortelen. Ik kreeg net als drie anderen, die voor de eerste keer aanwezig waren de gelegenheid mezelf kort te presenteren en als welkomstgeschenk het boekje van David Benner, Ontdek je echte ik met als sub titel: Gods geschenk jezelf te mogen zijn.
Ik sluit me graag aan bij de door Sietze in het slotgebed verwoorde dank, waarbij ik graag een woord van waardering uitspreek voor de degenen, die deze bijeenkomst mede tot een zo mooie voor mij hebben gemaakt.
Met vriendelijke groet

Impactz  - Herman J. Baars RA RO CIA
www.impactz.nl