Heleen de Mul

Heleen de Mul

E-mail: hdemul@hotmail.com

Mobiel: 06-30 47 95 84

Mijn praktijk

Motto:

Durf jezelf te zijn! Eerlijk naar jezelf kijken en veranderen, het is meer dan de moeite waard!


Werkwijze:

Mensen nodig ik graag uit te experimenteren in het klein, zodat ze zich vrijer kunnen bewegen in het groot. Er ontstaat verbinding met (onbewuste)gevoelens, probleemoplossend vermogen groeit, stress vermindert, burnout geneest en gedrag verandert. Hierbij werk ik procesgericht. Mensen krijgen inzicht in het persoonlijk script (levensplan gebaseerd op o.a. overlevingsreacties wat leidt tot niet functionele patronen). Ik faciliteer bij (her)verbinden, de-escaleren van conflicten, traumaverwerking, het verstevigen van de autonomie, persoonlijke regie, identiteit en vergroten van het probleemoplossend vermogen. Hierbij maak ik gebruik van Creatieve counseling, Transactionele Analyse, Hechtingsgericht systemisch werk met duplopoppetjes, en expertise als Klachtenfunctionaris/clientvertrouwenspersoon en Klachtenbemiddeling Zorg. Hierbij werk ik procesgericht waarbij acceptatie, nieuwgierigheid, empathie, relativeringsvermogen en gepaste humor, terugkerende elementen zijn. Dat verandert negatieve stress aanzienlijk en opent nieuwe perspectieven. Voor mijn professionele ontwikkeling neem ik deel aan twee maandelijkse supervisie en intervisie groepen. Ik heb ervaring met het geven van groepstrainingen en lessen. Ook ben ik opgeleid tot Milieukundige (MSc) en Verpleegkundige (A). Sinds september 2019 volg ik de vierjarige opleiding Vaktherapie, in deeltijd, variant Beeldende Kunst. Hier leer ik veel op het gebied van het toepassen van methodiek en het ontwerpen van een creatief aanbod op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Kunst is zeer waardevol voor een goede mentale en lichamelijke conditie en de preventie bij ziekte, als wel de behandeling van acute als chronische lichamelijke en geestelijke klachten op elke leeftijd, concludeert de WHO (2019). In 2018 besloot ik tot een carrière switch van strategisch beleidsadviseur en projectleider duurzaamheid bij overheden, naar creatief counselor-coach en Vaktherapie beeldende vorming, zodat ik in de hulpverlening kan werken. Dat past beter bij mij, dat heb ik in de afgelopen jaren ontdekt.


Doelgroep:

Volwassenen en kinderen, individueel en in groepen van maximaal 8 deelnemers.


Rol van mijn christen zijn:

Graag getuig ik dat Jezus en Zijn Koninkrijk leeft en wonderen doet! Sinds juni 2018 ben ik Christen en een volgeling van Jezus. Door Hem ben ik genezen van een ziekte, waarvoor ik meer dan vijftien jaar heling zocht maar niet vond. Jezus is een onlosmakelijk onderdeel van mijn leven en werk. Hij maakt het voor mij mogelijk om mijn hart te volgen.


Werkgebied:

Bedrijfsleven, Onderwijs, Overheid, Particulier, Zorg


Type coach:

Burnoutcoach, Loopbaancoach, Natuurcoach, Personal life, Wandelcoach, Contextuele coach, Relatiecoach


Thematiek:

Agressie, ADHD, ADD, Angst, Assertiviteit, Burnout, Communicatie, Conflicten, Gezondheid, Hoogsensitiviteit (HSP), Identiteitsvragen, Loopbaan, Relaties, Rouw, Stress, Veranderingen, Verslaving, Zelfvertrouwen, Zingeving

Praktische gegevens