Jan Middel

Jan Middel

Middelpunt Coaching

E-mail: info@middelpuntcoaching.nl

Mobiel: 06-40508651

Naar mijn website

Mijn praktijk

Motto:

Door groei tot bloei!


Werkwijze:

Door Groei tot Bloei
Hoe doe ik dat?
We leven in een wereld waarin veranderingen met een enorme snelheid plaatsvinden, die onvoorspelbaar is, ingewikkeld (alles is immers tegenwoordig met elkaar verbonden) en dubbelzinnig (de werkelijkheid is vaak onduidelijk en vaag). Niet iedereen kan daar even gemakkelijk in mee. Coaching is één van de manieren om iemand te ondersteunen in persoonlijke groei.

ik laat jou je mogelijkheden en onmogelijkheden in jezelf ontdekken.
Ontdekken wat er eventueel nog ontbreekt en hoe je dat zou kunnen aanvullen.
Aanvullen op een manier die bij jou als mens, partner, vader, moeder, zoon, dochter, vriend, vriendin, collega past en hoort. En dus niet op mijn manier.
Hierdoor kom jij in een hogere versnelling, of ga je juist bloeien waar je nú staat; je gaat reageren, leren, groeien, consolideren.

Methodieken en technieken
Nu niet het belangrijkste, want jij wilt gewoon weten waar je straks staat als we klaar zijn met de coaching, maar heel kort: ik maak o.a. gebruik van diverse methodieken en technieken, bijvoorbeeld: RET, Transactionele Analyse, Logische Niveaus van Dilts en Bateson, DOCN gedragsmodel, de Schaalwandeling, The Work, het Walt Disney-model, Talententest, diverse andere gevalideerde testen, het Levenswiel, Gedachtenrapport, Dramadriehoek, Winnaarsdriehoek en meer.

Hoe gaat coaching door mij in zijn werk?

Nadat je een (vrijblijvend) kennismaking- en intakegesprek hebt aangevraagd (zie tarievenpagina voor meer informatie), prikken we een tijdstip om kennis te maken. Voorafgaand aan dit gesprek mail ik je een intake formulier dat je voor het gesprek aan mij terug mailt.

We trekken een uur voor dit gesprek uit om elkaar wat te leren kennen; je coachvraag/vragen te verkennen en om te kijken of de (belangrijke) wederzijdse klik er is.

Als die klik er is en je wilt doorgaan, spreken we in overleg een gespreksfrequentie af.
We gaan aan de slag en evalueren op gezette tijdstippen. Zo houden we samen in de gaten of we nog steeds op weg naar jouw doel zijn.

Houd er rekening mee dat je huiswerkopdrachten en oefeningen zult meekrijgen.


Doelgroep:

Mensen met o.a. deze vragen:

Loopt je ‘emmer’ maar voller en voller en weet je niet hoe je ‘m minder gevuld krijgt?
Je weet vaak niet wat je wilt, zowel in je privé als in je werk
Wil je leren bewuste(re) keuzes te maken?
Stel jij beslissingen en wat je moet doen steeds uit?
Vraag jij je af wat je wilt?
“Na het overlijden van mijn partner wil iedereen me helpen maar ze weten eigenlijk niet hoe; ze staan met hun mond vol tanden. En lijken het nooit goed te doen, of het juiste te zeggen. En zelf weet je dat ook niet. Ze zeggen: je kunt me altijd bellen. Maar dat doe je toch niet? ”
Ik heb alles wat ik wil. Toch ontbreekt er voor mijn gevoel iets.
Hoe kom ik van dat knagende gevoel af?
Je ervaart een structureel tijdgebrek en overbelasting, prioriteiten stellen vind je lastig.
Wat kan jou helpen om keuzes te maken?
Vraag jij je af waar de balans is gebleven tussen privé en werk?
“Na 24 jaar word ik ontslagen. Ik had nooit gedacht dat het zoveel impact op mij zou hebben. Wat nu? ”


Rol van mijn christen zijn:

Ik leef vanuit een christelijke levensovertuiging welke ik ook betrek bij mijn eigen voorbereiding van mijn gesprekken. Ik oordeel en veroordeel niet, maar luister en vraag. Ik help de cliënt inzicht te krijgen in de eigen vragen en behoeften en help ze op weg naar de innerlijke antwoorden.
In de gesprekken komt het geloof zeker aan de orde als de cliënt het wil. Logisch, want het zal beïnvloeden wat de cliënt graag wil.


Werkgebied:

Bedrijfsleven, Overheid, Particulier, Zorg


Type coach:

Personal life, Life coach


Thematiek:

Bewustzijn, Burnout, Communicatie, Competenties, Identiteitsvragen, Kwaliteit van leven, Leiderschap (persoonlijk), Loopbaan, Ontslag, Persoonlijke effectiviteit, Persoonlijke ontwikkeling, Re-integratie, Rouw, Stress, Timemanagement, Veranderingen, Verlies, Verzuim, Werk, Zelfvertrouwen, Zingeving

Praktische gegevens