Mirjam Zijlstra

Mirjam Zijlstra

Reflections Hulp bij Verdriet

E-mail: info@hulpbijverdriet.nl

Telefoon: 06-120 58 749

Mobiel: 06-120 58 749

Naar mijn website

Mijn praktijk

Motto:

Ben je verdwaald in je gevoel na een ingrijpende gebeurtenis?
Ik reik je de hand zodat je weer verder kunt. Ik help je stil te staan of juist in beweging te komen!
Praktijk Reflections gaat over hulp bij verdriet, daar wil ik mij voor inzetten.
Coach en christen sluit het beste aan bij wie ik werkelijk ben!


Werkwijze:

Mijn werkwijze omvat gesprekken gecombineerd met creatief werken en/of coaching met ezels.

Tijdens onze sessies kun je eindelijk jouw verhaal delen. Ik luister, zonder oordeel. Er is geen goed of fout. Het gaat immers over hoe jij het beleefd hebt. Daar is ruimte voor, en het geeft ook letterlijk nieuwe ruimte. Hoe fijn is het bijvoorbeeld als je soms gewoon even kunt delen hoe boos of teleurgesteld je bent? Of dat je kunt vertellen hoe de situatie voor jou geweest is?
Ik geef je veel uitleg over hoe wij als mens werken. Wat gebeurt er nou eigenlijk als je iets of iemand verliest? En hoe kan je ermee omgaan? Ik stel je daarnaast vragen die ervoor zorgen dat jij jezelf beter leert begrijpen.

Creatief werken
Naast de gesprekken maak ik gebruik van verschillende creatieve werkvormen. Dit zorgt dat je uit je hoofd gaat, en eerder in je gevoel zakt. Emoties zitten – vaak onbewust – opgeslagen in je lichaam. Als je de emoties geen ruimte geeft, kunnen deze zich letterlijk in je lijf vastzetten, waardoor je last kan krijgen van fysieke klachten.

Daarom werken we met schrijfopdrachten, gaan we juist boetseren, schilderen of tekenen, mag je een brief schrijven, of werken we met poppetjes om in kaart te brengen hoe de situatie voor jou geweest is. Niks moet, maar we kijken samen wat fijn is om mee aan de slag te gaan en wat bij jou past.
Ik werk met name vanuit de ervaringsgerichte behandeling, de systeemtheorie en daarnaast maak ik gebruik van de cognitieve gedragstherapie.

Coaching met ezels
Ik ben ook getraind in het coachen met ezels. Jij maakt zelf de keuze of je van deze mogelijkheid gebruik wilt maken.
Hoe fijn is als je wordt begrepen zonder woorden, en dat je helemaal jezelf kunt zijn na een ingrijpende periode…. Dat kun je bij de ezels!
Ezels zijn rustig en loyaal. Het bijzondere aan ezels is hun betrouwbaarheid, fijngevoeligheid en liefdevolle toenadering. Ezels spiegelen ons. Dat betekent dat ze allerlei signalen opvangen van ons en daar ook op reageren. De dieren reageren op dat wat er is: dat kan iets zijn waar wij als mens ons al bewust van zijn, maar het kan ook zijn dat ze iets spiegelen waar wij ons níet bewust van zijn. En dat maakt het interessant en leerzaam voor ons. De dieren laten het ons zien en ervaren, maar hebben daar geen oordeel over.
Soms komen ze je bijvoorbeeld steunen, dan komen ze je letterlijk een steuntje in de rug geven. Bij de ezels kun je echt een rustmoment vinden, ook als je verdrietig bent. Met kinderen ga ik ook actief aan de slag met de verzorging, wandelen, het doen van oefeningen bij de dieren.
Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de effecten van Dier Ondersteunde Therapie (D.O.T.) en er is wetenschappelijk bewezen dat het werken met dieren een positieve bijdrage levert aan herstel.


Doelgroep:

Mijn hulp richt zich met name op vrouwen. Ik help vrouwen die rouwen om verlies.
Vrouwen die diep van binnen eenzaam zijn in hun verdriet.
Wat er ook gebeurd is, wellicht heb jij het gevoel dat je niet verder kunt gaan. Dat je vast zit. Waar iedereen in het begin altijd nog begripvol reageert, snappen anderen misschien niet dat je er nog steeds om huilt of om rouwt.
Ik ondersteun je graag in jouw proces rondom verlies en verdriet. Door er over te praten, of juist door stil te zijn. Of je nou recent iets hebt meegemaakt, of dat je er voor de twintigste keer over huilt. Alles mag er zijn.
Er is geen handleiding voor rouw. Ik onderzoek graag met jou wat jij nodig hebt.

Daarnaast kunnen ook mannen, tieners en kinderen voor hulp aankloppen.


Rol van mijn christen zijn:

Ik werk vanuit christelijk perspectief. Het christelijk geloof is mijn basis en een bron van inspiratie in leven en werken.
Mijn liefde voor God is zo groot dat ik het een duidelijke stempel in mijn praktijk wil geven. Je ziet het al als je mijn praktijkruimte binnenstapt. In de gesprekken sluit ik daarin aan bij wat jij graag wenst. Ik vraag daarom in het eerste gesprek ook in hoeverre jij het geloof een plaats wilt geven in een traject, zodat jij je echt op je gemak voelt. Dat vind ik belangrijk. Ook zal ik vragen of je het fijn vindt als ik voor jou bid.
Geloof in God kan een krachtige steun zijn.
Geloof is echter ook een persoonlijke zaak, daarom stem ik verwachtingen op dat punt zorgvuldig af.


Werkgebied:

Particulier


Type coach:

Life coach, Paardencoach, Personal life


Thematiek:

Identiteitsvragen, Kwaliteit van leven, Ouderdom, Rouw, Veranderingen, Verlies, Zingeving

Praktische gegevens