Pieter Grimbergen

Pieter Grimbergen

Pieter Grimbergen Coaching

E-mail: pietergrimbergen@gmail.com

Telefoon: 0653248484

Mobiel: 0653248484

Naar mijn website

Mijn praktijk

Bekijk mijn video:


Motto:

Hoe kom je zo dichtbij bij het leven naar je waarden. (Pieter Grimbergen – coach/public speaker/auteur).
En misschien een wat ongebruikelijk motto: de coach moet ook gecoacht worden. Werk je met levens- en zingevingsvragen, blijf die van jezelf dan ook voeden.


Werkwijze:

‘Heb uw vragen lief’ is een quote uit mijn boek ‘Zorg, zingeving en waardigheid’ (LannooCampus 2020). Vragen brengen je dichtbij jezelf. Een coach luistert, vraagt, en nodigt uit tot in beweging komen. Open vragen veelal waarin geen aannames en be- of veroordelingen schuilen, maar ik schuw het niet om stevige vragen te stellen. Ik ben een erkend en gecertificeerd Acceptance & Commitment Therapeut, en een erkend en gecertificeerd Brené Brown ‘Brave Leader’. Daarnaast heb ik vele retreats gevolgd én gegeven voor het Center for Courage and Renewal van Parker J. Palmer (Quaker). Diepgaande studie van het werk van Henri Nouwen gaf mij een fantastische inspiratie mee voor mijn vak als coach en als auteur (LannooCampus en Boom Uitgevers Amsterdam). In 2020 verscheen ‘Zorg, zingeving en waardigheid’ (LannooCampus) en in 2021 ‘Confrontaties met Compassie/Meeleven vraagt moed’ (Boom Uitgevers Amsterdam).
In 2023 verschijnt mijn derde boek met de titel ‘Ben je nou helemaal van God los’, met bijdragen van Joris Vercammen (aartsbisschop Oud-Katholieken), Emilie van der Schalk-Roufaer (theologe), Rob Alink (Veteranen Search Team), Herman Finkers (cabarettier), Jan van Aller (Geestelijk Verzorger Politie Eenheid Noord Holland) en Stijn Fens (columnist Dagblad TROUW).
NB: over ‘vragen stellen als gereedschap’ kunt u mijn visie vernemen op de trailer van mijn boek ‘Zorg, zingeving en waardigheid’, die vindt u op mijn site, en op mijn youtube account, bij deze de link: https://youtu.be/dsAr41bdSFU


Doelgroep:

Mensen met tegenslagen in de gezondheid zijn voor mij een grote doelgroep. Als coach werk ik momenteel voor de Nijestichting in Hengelo met kankerpatienten. Online werk ik als coach met getroffenen door COVID-19: er ontstaat grote eenzaamheid in die groep mensen. Verder begeleidde ik in de jaren 80 en 90 aids-patienten, het was de periode waarin je aan aids sterven zou. Ik leerde toen vooral van Pater Jan van Kilsdonk, studentenpastor/Jezuiet, dat het ‘er zijn’ hoofdbestanddeel is van welke vorm van dienstverlening dan ook, zonder onderscheid te maken in gender, ras, gelovigen, ongelovigen, twijfelaars etc. Ik coach ook professionals die werken in de zorg, o.a. in 2021 een groot project voor SIMETRI. Op mijn Linkedin pagina treft u diverse verhalen van mijn clienten.


Rol van mijn christen zijn:

Ik heb een fundament voor mijn privé- en professioneel leven: ik ben van huis uit Rooms Katholiek maar heb mij later zeer bewust gewend tot de Oud Katholieke kerk. Een coach adviseert niet, zet geen paden uit, maar nodigt de client uit om dit zelf doen. Zo ook met mijn geloof: ik ga er discreet mee om in mijn werk, met respect naar mijn clienten in wie ze zijn en in wat ze geloven of niet, en verlang beslist niet van hen dat zij, wanneer ze een andere overtuiging hebben, zij in mijn wereld van geloven stappen. Het (progressief) christen zijn sterkt mij in mijn houding als mens, verre van perfect, maar naar eer en geweten levend en werkend. Ik voeg er wel direct aan toe dat religie en vooral spiritualiteit in dienst- en hulpverlening sterker dan tevoren in de belangstelling staan, juist bij clienten. Een client die christen is voelt zich ongetwijfeld sneller thuis bij een coach met een gelijkgestemde levensbeschouwing, en een client die niet ‘kerkt’ zal zich misschien prettiger voelen bij een niet-kerkelijk hulpverlener? Recent stelde ik voor om samen met een client een moment van bidden in te lassen, hij noemde dat een gezamenlijke meditatie. Relatie met je client is, zo blijkt weer, van groot belang: oprechte belangstelling, met het hart erbij. Overigens, in het YOUTUBE filmpje, zie link fimpje in dit profiel (Korreltje Zout, interview met twee studenten van de VIAA en Windesheim), kunt u zien hoe Henri Nouwen mij inspireert als christelijke geinspireerd persoon, als coach, als public speaker en als auteur.
Om mijn werk als coach te blijven voeden met mijn fundament, gebaseerd op christen – zijn studeer ik van september 2022 tot juni 2025 aan de TUA Theologische Universiteit Apeldoorn de studie HGT (bachelor).


Werkgebied:

Kerkelijke organisatie, Onderwijs, Overheid, Particulier, Zorg


Type coach:

Contextuele coach, E-coach, Life coach, Personal life, Teamcoach


Thematiek:

Angst, Bewustzijn, Communicatie, Conflicten, Gezondheid, Identiteitsvragen, Kwaliteit van leven, Leiderschap (persoonlijk), Persoonlijke effectiviteit, Persoonlijke ontwikkeling, Seksueel misbruik, Veranderingen, Zelfvertrouwen, Zingeving

Praktische gegevens