Wichert van den Bosch

Wichert van den Bosch

WBO-coaching en training

E-mail: info@wbo-coaching.nl

Mobiel: 06-81152223

Naar mijn website

Mijn praktijk

Bekijk mijn video:


Motto:

Als je goed kijkt zie je zoveel meer. Dat klinkt wellicht wat raadselachtig, maar dat is niet zo bedoeld. Door ‘anders’ of met ‘andere ogen’ naar mensen, de natuur en ook naar jezelf te kijken kan het maar zo gebeuren dat je veel meer ‘ziet’. Ik heb dat zelf ondervonden door de woorden uit een boek van Anselm Grun die schreef:’kijk eens naar de bloesem in een boom, zoom eens in op de nerven, aanschouw en verwonder en gedenk Uw Schepper’. Op een middag stond ik ongeduldig te wachten op mijn dochtertje die ‘hulpje van de juf’ was en daardoor wat later uit de klas kwam. Ik stond naast een boom die vol bloesem zat, ik herinnerde me de woorden uit het boek en zoomde in op de nerven van het blad en……….was verwonderd en gedacht mijn Schepper.


Werkwijze:

Met ruime ervaring in commerciële en leidinggevende functies en daarnaast ook een brede achtergrond als ondernemer en hbo-theoloog, vind ik makkelijk aansluiting bij mensen in uiteenlopende sectoren. Ik kijk verder dan iemands functie, werkomgeving of status en zie de persoon erachter.
Ik heb een persoonlijke, verbindende benadering en vind een stukje humor erin ook erg belangrijk. En hoewel ik ook een zakelijke instelling heb, wil ik bovenal mensgericht bezig zijn: de relatie staat altijd voorop. Er vind altijd eerst een kennismakingsgesprek plaats waaruit moet blijken of er een ‘klik’ is en we het coachingstraject samen willen ingaan. Ik maak, afhankelijk van de behoefte en coachvraag, gebruik van verschillende coachmodellen en ben gecertificeerd DISC-trainer (gedrags- en communicatiestijlen). Wichert coacht op een betrokken, spiegelende manier. Ik heb respect voor jou en je situatie, maar ga tegelijkertijd het eerlijke gesprek met jou niet uit de weg. Met humor en op een ontspannen, maar doelgerichte wijze helpt ik je graag verder.


Doelgroep:

Ik heb jarenlange ervaring als leidinggevende in de financiele sector en als ondernemer en ben daarnaast HBO-theoloog (Godsdienst Pastoraal Werk). In mijn coachingpraktijk heb ik gewerkt met individuele medewerkers, leidinggevenden en ondernemers. Daarnaast richt ik me op coachingsvraagstukken voor teams en groepen die een gezamenlijk doel voor ogen hebben (denk bijv. aan verbetering van de samenwerking). Mijn passie is om ziel en zakelijkheid samen te brengen.


Rol van mijn christen zijn:

Mijn life-mission is ‘God liefhebben boven alles en mijn naaste als mezelf’. Dat blijft een weg van vallen en opstaan. Ik heb een persoonlijke, verbindende benadering. En hoewel ik ook een zakelijke instelling heb, ben bovenal mensgericht: de relatie staat altijd voorop. Ik coach vanuit een christelijke levensovertuiging. Uiteraard kan dat afhankelijk van de wensen van een cliënt wel of geen rol spelen in een coachingstraject. Voor mezelf is mijn christen zijn een identiteit waaruit ik mag leven en mag weten dat ik een kind van de Allerhoogste ben en dat Hij mij ziet zoals ik ben en toch van me houd. Vanuit die gedachte wil ik zo ook omgaan met mijn ‘naaste’ (en dus ook met mijn coachees). Psalm 139 verwoord zo prachtig hoe waardevol elk mens is in de ogen van God.


Werkgebied:

Bedrijfsleven, Kerkelijke organisatie, Onderwijs, Particulier, Zorg


Type coach:

Business, Teamcoach


Thematiek:

Bewustzijn, Business, Communicatie, Competenties, Groepsontwikkeling, Identiteitsvragen, Leiderschap (persoonlijk), Management, Ondernemen, Persoonlijke effectiviteit, Persoonlijke ontwikkeling, Teambuilding, Timemanagement, Zingeving

Praktische gegevens