Kom ook naar onze jubileumdag!

Vrijdag 24 mei 2019;
De jubileumdag van de Vereniging van Christencoaches.

Op 24 mei is het zover:
Het 10 jarig jubileum van de Christen Coaches wordt gevierd!
Een prachtige dag op een prachtige plek met een prachtig programma.
Het thema komt voort uit ons jaarthema 'Geworteld' en is

OndersteBovenBinnensteBuiten

We beginnen die dag om 9:30  (Koffie vanaf 9:00).
Om 17:00 beëindigen we het formele programma met lekkere drankjes en hapjes.

Dus blokkeer 9:00 - 18:00 in je agenda en je mist niks!

PROGRAMMA

We zullen samen beginnen om God te prijzen en te danken voor alles wat Hij gedaan heeft en gaat doen voor en binnen de Christen Coaches. We hebben een superband met alles erop en eraan. Zorg dus dat je er op tijd bent.

Marga Haas is onze hoofdspreker en zal ons o.a. meenemen op de reis naar binnen en daarin betrekken hoe we als Christen Coaches geworteld zijn in Hem, als een boom aan waterstromen. Wat naar buiten komt heeft alles te maken met hoe we de reis naar binnen maken.

Ruben Bekx zal ons hierna met zijn introspectieve muziek helpen naar binnen te gaan.
Sommige van jullie kennen Ruben nog van een stormachtige dag in januari, vorig jaar. Ruben speelt o.a. op de Hang, een bijzonder instrument, naast de contrabas.

Na de koffie gaat de eerste ronde workshops van start en na de heerlijke lunch is er een tweede ronde.

Na de workshops is er, net als tijdens de lunch tijd om elkaar te ontmoeten en ook het marktplein dat we aan het inrichten zijn te bezoeken.

Rond 16.00 uur zal Martijn Buwalda voor ons gaan optreden, met mooie liedjes en cabaret. Verwacht maar dat het zowel mooi als uitdagend zal zijn. Martijn houdt wel van een beetje prikken.

Na het optreden van Martijn zullen er drankjes en hapjes zijn om de dag samen gezellig af te sluiten.

Vanaf nu kun je je aanmelden voor deze jubileumdag en meteen je voorkeursvolgorde van de workshops (zie hieronder voor een beschrijving) aangeven. Wij zullen onze best doen jouw voorkeur zo goed mogelijk te honoreren, maar… vol is vol… dus wacht niet te lang!

Beschrijving workshops

Coaching en creativiteit; Caroline van de Vate-Lock.

Tijdens de workshop ga je ervaren hoe het is om creativiteit te gebruiken als creatieve vorm bij de coaching.

De linkerhersenhelft bevat ons vermogen om logisch te redeneren, structuur aan te brengen etc. Onze rechterhersenhelft bevat meer ons gevoelsleven en daar huist ook meer onze creativiteit. Iedereen heeft beide hersenhelften.
Dus iedereen is in staat zijn creatieve kant aan te wenden.

Je kan er als coach tegenaan lopen dat sommigen blijven hangen in ‘het hoofd’, het wordt beredeneerd en verklaard. Door creatieve vormen te gebruiken in coaching, wordt de rechter hersenhelft geprikkeld en breng je verborgen gevoelens die diep van binnen zitten naar boven om ze vervolgens in het Licht te brengen.

Gevoelens gaan van het ‘onbewuste’ naar het ‘bewuste’  en kunnen pas dan een plek krijgen, verwerkt worden. Ook bij dat verwerken zijn de creatieve vormen goed toepasbaar.

Creativiteit is een heel krachtig middel om te gebruiken in je coaching! Het kan verbinding, inzicht en herstel brengen op een manier die je niet verwacht.

 

Muziek raakt je; Ruben Bekx

In deze workshop exploreren we muziek door met elkaar te luisteren,

te voelen van binnen,
te vocaliseren van buiten,
te mediteren van binnen,
te klappen van buiten…

 

Waarom zou je juist met deze workshop mee moeten doen?

Muziek vult het hart, in een wereld van angst, verveling, dood en smart.

Omdat muziek van Boven mogelijk het Binnenste in je kan raken, en misschien wel naar Buiten kan brengen.

 

Bibliodrama; Bram Flippo.

In de workshop Bibliodrama zullen we met een Bijbelverhaal aan de slag gaan om het verhaal te ervaren vanuit de verschillende aspecten van het verhaal. We gaan echter niet een toneelstuk opvoeren, of een rollenspel doen.
We zullen het verhaal gaan ervaren van binnenuit en zich laten ontrollen, terwijl we deel van het verhaal zelf zijn.
Op die manier zal het verhaal zichzelf vertellen, je zou kunnen zeggen zichzelf openbaren, op een manier die betekenis geeft voor ons dagelijks leven.
We doen dit zonder dat we samenhang, opeenvolging en eventuele pijnlijkheden beïnvloeden. Wat er is, mag er zijn. We kruipen dus als het ware in het verhaal en beleven het van binnenuit.

Dit geeft boeiende en verdiepende inzichten. Mogelijk ontdekken we dat het verhaal op de één of andere manier ook raakt aan ons eigen verhaal. Daarmee geeft het verhaal houvast en inzicht en verdiept het ons begrip over de reis die we zelf maken.

 

Samen op stap!; Ellie Doorn / Corine Vollbehr

We geven een korte introductie op verschillende mogelijkheden van wandelcoaching.

Wil jij ontdekken wat samen oplopen in de natuur kan opleveren? Schrijf je dan in en ervaar wat de buitenlucht en de natuur doen met je lijf en met je hoofd! 

We maken een korte wandeling en onderweg krijg je instructie en oefeningen om actief mee te doen.
We gaan o.a. stil staan bij metaforen uit de natuur, bijv. een boom die vrucht draagt of stevig geworteld is en hoe dat toe te passen is in coaching.
Zorg voor schoenen die het bos in kunnen en bij nat weer gaat het gewoon door (dus een regenjas of paraplu is dan handig).

 

Stilstaan bij JEZELF; Esther Kouw / Frouke Procee.

Deze workshop biedt ruimte om te onderzoeken:  Hoe ben ik geworteld op dit moment?
Waar wil ik mijn wortels verder laten groeien? Deze workshop laat je stil staan bij JEZELF.

Graag faciliteren we jou tijdens deze workshop om stil te staan bij jezelf, in de drukte van alle dag, ben je als coach vaak gericht op de ander.
Tijd voor jezelf nemen en bezinnen, is een investering die we als coaches nodig hebben om ons vak goed te blijven uitvoeren.

Het gaat in deze workshop over naar jezelf kijken, wat is er gaande- daar woorden aan geven en dus je gedachten, gevoelens en verlangens omschrijven, dát is je bewust worden van JEZELF. Door middel van eeuwenoude kloosterelementen, die in een nieuw jasje zijn gestoken, leer je meer vanuit rust naar jezelf te luisteren, te kiezen en aandacht te geven aan wat belangrijk voor jou is. Aan de hand van drie Benedictijnse geloftes nemen we je mee de stilte in. We geven een korte uitleg over STILTE en daarnaast zullen we een aantal (stilte) oefeningen doen. Wat kom je tegen? Wat heeft dit tot je te zeggen? Wat doe je hiermee?

Laat je verrassen door de STILTE, het heeft vaak meer te zeggen dan je denkt.

Want binnenin daar zit je verlangen, wie je bent, wat je wilt. Daar diep vanbinnen, weet je waar je blij van wordt, daar voel je waar je grenzen liggen, waar je energie van krijgt en waar je uitgeput van raakt. Als je weet wat er binnenin je speelt en belangrijk is kun je keuzes maken en raakt je niet onderste boven van alles wat er op je af komt, maar kun je je binnenste naar buiten laten komen op een manier die jou past!

 

Uitdagend coachen; Irene Hanemaaijer.

Evenwicht tussen veiligheid en spanning.

Iets nieuws doen, kan spanning opleveren.
De één vindt dat heerlijk, de ander wacht af en blijf liever bij de risico’s vandaan.
Als coach zijn we er om mensen aan te moedigen, uit te dagen en vertrouwen te geven.

Hoe houd je jezelf de balans als je uit je comfortzone stapt? En iets nieuws gaat doen? In deze workshop ervaar je aan den lijve hoe het is om een uitdaging aan te gaan en je daarbij gesteund te voelen door secure bases. Je kunt de methodiek daarna zelf toepassen in je coaching praktijk.

Deze methode is effectief als iemand een stap wilt maken en je hem of haar daarin wilt voorbereiden. Je laat je brein en lichaam de ervaring alvast een keer beleven. Dit ‘ankeren’ helpt mensen die willen leren om meer de grens op te zoeken, een emotioneel risico te nemen en daarin het vertrouwen te ervaren.

 

Het programma nog even kort op een rijtje
vanaf 09:00 Inloop
09:30 Welkom en opening
10:00 Marga Haas; Van Binnenuit,
10:45 Aansluitend ruimte eigen verwerking ondersteund door muziek Ruben Bekx
11:00 Koffie/theepauze
11:45 Workshopronde 1
13:00 Feestelijke lunch
14:00 Workshopronde 2
15:15 Pauze
16:00 Matthijn Buwalda
17:00 Afsluiting met Netwerkborrel
17:45 Einde van deze feestdag

Waar is het?
Hotel- en Congrescentrum 50|50 Belmont,
Goorsteeg 66, 6718 TB Ede
http://www.5050-belmont.nl