Kom ook naar een VCC bijeenkomst!

Donderdag 22 november 2018;
‘Verlies als bron voor groei en ontwikkeling’
met Jakob van Wielink.

Tijdens de bijeenkomst in oktober 2017 stond Jakob met de leden van de VCC stil bij het thema secure bases.
Hoe hechten wij ons aan mensen, doelen, dromen en zo veel meer? En hoe kunnen wij als coaches een secure base zijn voor onze cliënten vanuit verbinding en kwetsbaarheid? 

Dit jaar gaan we verder op de ingeslagen weg. We staan stil bij wat we de achterkant van de hechting kunnen noemen: verlies. We plaatsen het thema verlies in het licht van zowel persoonlijke als professionele transities.

"Wie leeft, komt in aanraking met een oneindige reeks levensveranderingen, zowel gewenst als ongewenst. Bij de geboorte worden we door onze ouders, en uiteindelijk door veel anderen, van de intieme en geborgen ontwikkelingswereld in de baarmoeder naar de uitgestrekte en onvoorspelbare buitenwereld gelokt, waarin niet alleen onze groei gestimuleerd wordt, maar ook onze kwetsbaarheid voor allerlei soorten verlies.
In onze levensloop voelen we ons van nature aangetrokken tot een ontelbaar aantal plaatsen, projecten en bezittingen, maar vooral tot mensen die ons gevoel van eigenwaarde bevestigen en ons een gevoel van verbondenheid en continuïteit geven bij het creëren van een levensverhaal dat helemaal van ons is.
Maar juist deze gehechtheid maakt ons vat
baar voor verlies; op het moment dat we een geliefd persoon of een gekoesterd bezit verliezen, of bij het besef van onze eigen sterfelijkheid, moeten we onherroepelijk loslaten en ons opnieuw schikken in een leven dat veranderd is." (Professor Robert Neimeyer in zijn voorwoord bij ‘Professioneel begeleiden bij verlies’ van Jakob van Wielink e.a.)

Opbrengst van de middag
Tijdens de interactieve en ervaringsgerichte middag met Jakob van Wielink ontdek je hoe verlieservaringen kunnen worden tot bron van ontwikkeling en groei.
We zien hoe rouw, die volgt op het daadwerkelijk nemen van afscheid, uitnodigt tot het (her)integreren van verlies in het levensverhaal.

Over Jakob van Wielink

Jakob is internationaal opleider en begeleider en publiceert veelvuldig over de thema’s veerkracht, leiderschap en verandering.
Jakob is initiatiefnemer van De School voor Transitie. Hij is verbonden aan het (Advanced) High Performance Leadership Program van professor George Kohlrieser aan IMD Business School, Zwitserland. Daarnaast is hij staflid van het Portland Institute for Loss and Transition van professor Robert Neimeyer.

 

Programma donderdag 22 november 2018
vanaf 13:30 Inloop
14:00 Welkom en opening
14:10 Ledenvergadering
14:30 Verlies als bron voor groei en ontwikkeling met Jakob van Wielink
ca. 17:30 afsluiting met Netwerkmaaltijd

Waar is het?
Vergader- en Congrescentrum De Schakel,
Oranjelaan 10, 3862 CX Nijkerk
http://www.deschakelnijkerk.nl

Meld je hieronder aan voor deze bijeenkomst

Aanmelden voor deze bijeenkomst is helaas niet meer mogelijk.
Onze volgende bijeenkomst staat gepland op 25 januari 2019.
Informatie over die bijeenkomst volgt via deze site en onze nieuwsbrief.