Bezoek onze volgende bijeenkomst op donderdag 17 november 2022

Wandelen in intervisie

Supervisie, coaching en begeleide intervisie zijn drie begeleidingsvormen die mij al jaren bezighouden. Allereerst in het zelf geven van deze begeleiding, maar ook cursisten hiervoor opleiden binnen de post-hbo opleiding Supervisie en Coaching.

Nadat ik gevraagd ben om iets met intervisie te gaan doen voor de christencoaches, zocht ik in mijn boekenkast het boekje ‘Intervisie bij werkproblemen’ van Jeroen Hendriksen. Een boekje dat jarenlang ongebruikt in mijn kast stond. Op de achterflap stond een definitie van intervisie: Een ‘soort zelfhulpmethode’ waarmee collega’s elkaar op eigen kracht kunnen helpen om werkproblemen op te lossen.

Ik vroeg mijzelf af wat ik al die jaren met intervisie gedaan had. De incidentmethode? De Balintmethode? Ik betrapte me er op dat deze methoden niet zo duidelijk meer op mijn netvlies stonden.

Een collega van me gebruikt deze methoden nog steeds tot volle tevredenheid. Alleen begeleidt hij zelf de intervisiegroep door het hanteren van de methode te bewaken en eventuele verdieping aan te brengen. Dit onder het motto: ‘je moet het ijzer smeden als het heet is’. Hij zorgt ervoor dat het gesprek over de werkproblemen en de adviezen die daarbij horen zich niet alleen in het rationele brein voltrekken. Als coaches weten we dat alleen reflectie met het hoofd minder kans op verandering van binnenuit oplevert.

En daarmee kom ik tot mijn punt: wanneer je als coach een intervisiegroep begeleidt kun je waarde toevoegen aan het reflectie- en leerproces. En daar wil ik het graag over hebben. Coaches hebben een voorkeur voor een methodiek of onderdelen van verschillende methodieken waar ze in thuis zijn, die prima gebruikt kunnen worden voor verdieping binnen intervisie.

Momenteel begeleid ik al een aantal jaren intervisiegroepen van rond 6 studenten van de Master Speltherapie. Het zijn 12 zittingen waarin ik 3 verschillende (coaching)methoden gebruik. Wanneer de leervraag duidelijk is, kijken we welke methode goed aansluit en daar gaan we mee aan de slag. Ik werk met placemats die ik op de grond leg en dan wordt het een soort wandelintervisie. Degene die een inbreng heeft, komt zo in beweging en gaat meer ervaren in plaats van in het verbale te blijven steken.

We gaan oefenen met het begeleiden van intervisie en kijken welke methodische onderdelen van jouw voorkeur voor coaching, intervisie kunnen verrijken.

Ik hoop dat de vonk overslaat en je op jouw eigen wijze, passend bij jou als begeleider, intervisie kan verrijken en verdiepen.

 

 

 

 

 

 

Anne Pals

 

Meld u aan via de button hieronder.

Locatie:
Vergader- en Congrescentrum De Schakel
Oranjelaan 10, 3862 CX Nijkerk.

Programma:
13:30 uur Inloop
14:00 uur Opening, en korte ledenvergadering
14.30 uur Wandelen in intervisie door Anne
ca. 16:00 uur Pauze
ca. 17:30 uur Afsluiting en (voor wie zich daarvoor heeft opgegeven) gevolgd door de maaltijd.