Bezoek onze volgende bijeenkomst op vrijdag 28 mei 2021

Pastoraat en coaching: de verschillen en overeenkomsten belicht en besproken - Johan van Vugt

Vrijdag 28 mei hopen we weer bij elkaar te komen. Een zaal vol, hutjemutje zal het niet worden, maar we gaan ervan uit dat we in ieder geval de zaal met 30 mensen gaan vullen.

Johan van Vugt is onze gastspreker en wil ons meenemen in wat nog wel eens een dilemma kan opleveren. Heb je nu de hoed van het pastoraat op of ben je nu coach? Iedere coach die meeleeft in haar of zijn gemeente kent de situatie wel. Je wordt benaderd om deel te gaan nemen in het pastoraat van je gemeente. Of je wordt gevraagd om eens met iemand te gaan praten die het moeilijk heeft. Je voelt goed aan dat er verschil is tussen pastoraal bezig zijn en als coach bezig te zijn. Over dat verschil gaan we samen in gesprek.

Johan van Vugt is 50 jaar, getrouwd en vader van 5 kinderen. Na het VWO gestart met een studie Economie, die hij inruilde voor een studie Psychologie in Leiden. Daarna is Johan in diverse functies in dat werkveld werkzaam geweest. In 1999 startte hij bij de Christelijk Hogeschool Ede. Eerst bij de opleiding SPH, gevolgd door een plek binnen de Academie voor Sociale Studies. In 2008-2009 volgde hij de opleiding (Ontwikkelingsgericht) Coach bij Rudy Vandamme en daarna de opleiding Mediation aan de CHE.

In 2009 kwam de roeping om predikant te worden en in september van dat jaar begon hij de studie theologie. De bachelor werd in 2013 afgerond, gevolgd door de master in maart 2016.

Momenteel is Johan predikant in de Hersteld Hervormde kerk te Kruiningen, zijn eerste gemeente. In dit ambt en deze gemeente is hij naar eigen zeggen werkelijk 'thuisgekomen'.

Corona:
Door de (nu nog) aanhoudende beperkingen is het aantal deelnemers beperkt tot maximaal 29.

Locatie:
Vergader- en Congrescentrum De Schakel
Oranjelaan 10, 3862 CX Nijkerk

Programma:
13:30 uur Inloop
14:00 uur Opening en mededelingen
14:10 uur Workshop/lezing Johan van Vugt - Pastoraat en coaching
ca. 16:00 Pauze
ca. 17:30 uur Afsluiting en (voor wie zich daarvoor heeft opgegeven) gevolgd door de maaltijd.