Wat is coaching?

De definitie voor coaching die de NOBCO, de grootste beroepsorganisatie voor coaching in Nederland, gebruikt is deze:

Coaching is die vorm van professionele begeleiding waarbij de coach als gelijkwaardige partner de cliënt ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen.

Wat is een Christen Coach?

De Christen Coach biedt diezelfde begeleiding en weet zich daarbij geïnspireerd door het geloof in God, in Jezus Christus. De details hiervan mogen per coach verschillen, maar de Christen Coach gelooft dat jij op aarde bent met een doel en dat je geschapen bent door een liefdevolle God, die jou talenten en gaven heeft gegeven die je kunt inzetten om je doelen te bereiken. De Christen Coach kijkt dus verder dan wat er zichtbaar is, maar staat wel met beide benen op de grond. Het gaat om jou, om jouw doelen, om het nu. De Christen Coach is een professional, die niet alleen een vak geleerd heeft en zich voortdurend bijschoolt, maar ook iemand die effectief wil zijn en vertrouwelijkheid en ethiek essentieel acht. Christen Coachen werken binnen het bedrijfsleven, in de zorg of het onderwijs, veel werken ook met particulieren, die zelf aan de slag willen om te ontdekken wie ze zijn of hun belangrijke relaties verbeteren. Alle Christen Coaches zijn weer anders, dus kijk rond naar de coaches die jou aanspreken en maak daar contact mee.

"De VCC is een waardevolle club bevlogen coaches die, hoe verschillend ook, dezelfde basis hebben: een God die mensen liefheeft."
www.agriffio.nl
Annemarie Griffioen

Annemarie Griffioen, lid van de Vereniging van Christen Coaches